Bahan – bahan:
15 ketul kentang
Sebungkus ayam kisar
1 cawan bawang goreng
1 cawan hirisan daun sup
Daun bawang
2 1/2 sudu
Garam
3 biji putih telur
Cara – cara penyediaan:
1 Kupas kentang dan cuci bersih. Kukus sehingga lembut dan sejukkan.
2. Lecek kentang sehingga lumat.
3. Campurkan ayam kisar yang telah dicuci, bawang goreng, hirisan daun sup dan daun bawang, lada putih dan garam bersama dengan kentang lenyek. Gaul sampai sekata.
4. Bahagikan doh kepada beberapa bahagian.
5. Bulatkan dan bentukkan agar lebih cantik dan kemas.
6. Panaskan minyak, salutkan doh begedil dengan telur putih dan goreng sehingga berwarna keemasan.
7. Setelah masak, toskan minyak berlebihan.
Sedia untuk dihidangkan.
kredit : FB Resepi Santai II
Tiada ulasan:
Catat Ulasan